Verkeersschool Louana
OPENINGSTIJDEN KANTOOR: Maandag tot en met Woensdag van 10:00 tot 19:00, Donderdag & Vrijdag alleen op afspraak 0316-528454

Auto's

Theorie-materiaal, praktijklessen en examens regel je natuurlijk bij Verkeersschool Louana.

Theorie-materiaal, praktijklessen en examens regel je natuurlijk bij Verkeersschool Louana.

Auto's

Automaat Praktijk

Bij een normale rijopleiding is het mogelijk om elke rijles een nieuwe afspraak met de instructrice te maken voor de volgende automaat rijles of meerdere rijlessen vooruit te plannen. 
Zelf bepaal je dan of je één keer per week of vaker per week wil rijden.
Ook bepaal je zelf de lengte van de rijlessen.
Het is mogelijk om 60 minuten te rijden, maar 90 minuten, 120 minuten of langer kan ook.
Voor de automaatrijles hebben we een vaste instructrice.

Prijzen:   Rijles per 60 minuten  € 44,00
  Rijles per 90 minuten € 66,00
  CBR tussentijdse toets  € 180,00
  CBR praktijkexamen  € 240,00

Prijspeil 01-01-2019 (prijswijzigingen voorbehouden)

De instructrice op de automaat is gespecialiseerd in het lesgeven aan personen met autisme, ADHD, rijangst of faalangst. In onze lesauto’s mag niet worden gerookt.
Wij geven voor automaat rijles in de MINI.
In deze auto van jouw vaste instructrice doe je ook je praktijkexamen bij het CBR.

Om praktijkles te mogen nemen, moet je tenminste 16,5 jaar oud zijn.
Een theorie-examen mag je doen vanaf je 16de verjaardag.
Een praktijkexamen mag je doen vanaf je 17de verjaardag.

Alle vormen van rijles zijn bij ons mogelijk. Losse lessen, pakketten en de rijopleiding in stappen.
Kies je voor de rijopleiding in stappen (RIS) heb je hier een praktijkboek voor nodig.
Je instructrice geeft uit dit praktijkboek huiswerk, zodat je de volgende rijles thuis kunt voorbereiden.
Dit scheelt lestijd. Je instructrice houdt in dit praktijkboek precies je vorderingen bij.
Zo kun je zelf zien wat je beheerst en waaraan je nog moet werken.
Dit RIS praktijkboek is te koop bij je instructrice en kost € 22,00.

Een TTT (Tussen Tijdse Toets) is een toets, die bij het CBR wordt afgelegd. Deze toets doe je, als je daarvoor kiest, op ongeveer drie kwart van je rijopleiding. Als bij deze toets de bijzondere verrichtingen voldoende zijn, hoef je ze op je eerste praktijkexamen niet meer te doen. Verder krijg je van de examinator een beoordeling mee, zodat je precies weet waaraan je nog moet werken om te slagen op het CBR examen. Het voordeel van de TTT is, dat je met je instructrice heel doelgericht naar het examen toe kan werken, zonder de laatste lessen nog tijd kwijt te zijn aan de bijzondere verrichtingen. De TTT geeft op het eerste praktijkexamen een veel grotere kans van slagen (20 tot 25%).

De betaling van de rijlessen kan per week achteraf via machtiging voldaan worden. We werken hierbij met het systeem, dat de kosten die in een week voor de rijopleiding gemaakt worden, 1 week later op vrijdag van je IBAN/Rekeningnummer af worden geschreven. Bijvoorbeeld: lesgeld uit week 4 wordt op de vrijdag van week 5 afgeschreven. Ook is het mogelijk contant aan je instructrice per rijles te betalen. Op het kantoor van de Verkeersschool is een pinautomaat aanwezig. Examengeld, TTT aanvraag, theoriedagcursus of theorie-examen kan ook via deze site met Ideal worden voldaan.

Rijopleiding in 8, 10 of 12 weken.

Ook is het mogelijk om wat sneller je rijbewijs te halen. Dit kan al in 8 weken. Wil je het rijbewijs in 8 weken halen, kun je er voor kiezen om 2 of 3 keer per week te rijden. Wel ben je bij deze snelcursussen afhankelijk van de wachttijd bij het CBR.
Hoe werkt zo'n snelle opleiding?

STAP 1.

Je begint met een intest.
Deze intest wordt beschouwd als een eerste intensieve rijles, die 90 minuten duurt en € 66,00 kost. Het doel van deze intest is je niveau te bepalen, waardoor je voor aanvang van de rijopleiding een inschatting krijgt van het aantal lessen, dat nodig zal zijn om een goede kans van slagen te maken op het examen. Verder heb je na deze intest een globale inschatting van de totale kosten van de rijopleiding. Deze intest uitslag is een advies. Blijkt tijdens de rijopleiding, dat je het aantal ingeschatte uren niet nodig hebt en met minder uur op examen kan, is dit natuurlijk mogelijk.

STAP 2.

De planning van je theorie. Je moet in het bezit van je theorie zijn om een TTT of een examen te mogen afleggen bij het CBR.

STAP 3.

De planning van de rijopleiding. Je geeft aan hoe vaak per week je wil rijden en hoe lang deze rijlessen mogen zijn. Op deze manier rekenen we uit wanneer je dan je uren, die bij de intest zijn ingeschat, erop hebt zitten en plannen dan, indien gewenst, gelijk aan het begin van de opleiding je examen op dit uitgerekende moment. De rijlessen van de rijopleiding worden hierna in overleg tussen instructeur en kandidaat afgesproken. Wil je binnen een aantal weken praktijkexamen doen (8, 10 of 12 weken), dan moeten de rijlessen wel voor een groot deel plaats kunnen vinden op doordeweekse dagen. Kun je alleen op zaterdag of in de avonduren, bespreek dan met je instructeur in hoeveel weken het mogelijk is om je rijbewijs te halen.

STAP 4.

Nadat je geslaagd bent, haal je op het gemeentehuis je rijbewijs af!

 

 

GEZONDHEIDSVERKLARING & MACHTIGING met DigiD

Voordat een Verkeersschool een examen of Tussen Tijdse Toets voor een kandidaat bij het CBR kan reserveren, moet deze kandidaat twee dingen zelf, via internet regelen bij het CBR. Namelijk de Gezondheidsverklaring en de machtiging van je rijschool. Regel de Gezondheidsverklaring en de machtiging gelijk als je met lessen bent begonnen. Dit voorkomt teleurstelling en een lange wachttijd als je met lessen zover bent dat je het praktijkexamen kunt aanvragen.

Je gaat op internet naar: mijn.cbr.nl hier moet je inloggen met je DigiD.

Je komt nu in "Mijn overzicht" op de site van het CBR.

 

GEZONDHEIDSVERKLARING

Boven in de balk met onderwerpen moet je kiezen voor "Gezondheidsverklaring". Hierna kies je voor "Kies uw Gezondheidsverklaring" en dan "Ik wil praktijkexamen doen".

Stap 1, controleer je gegevens en vul zo nodig aan

Stap 2, geef met een vinkje aan wat voor een praktijkexamen je wil gaan afleggen

Stap 3, beantwoord de vragen met JA of NEE *LET OP! Lees onderstaand

Stap 4, hier kun je extra informatie geven over je gezondheid (indien van toepassing)

Stap 5, hier moet je met je DigiD verklaren dat je alle vragen naar waarheid hebt ingevuld

Stap 6, hier reken je de Gezondheidsverklaring via iDeal af aan het CBR

De procedure om een Gezondheidsverklaring aan te maken is nu voltooid.

* Deze vragen gaan over je gezondheid. LET OP: Goed lezen, als alle vragen met NEE beantwoord kunnen worden, wordt de Gezondheidsverklaring door het CBR gelijk goedgekeurd. Als er op één of meerdere vragen met JA geantwoord wordt, gaat het CBR bepalen wat de verdere gang van zaken wordt. Eventueel een keuring door een arts of het afleggen van een rijtest. Zolang deze procedure loopt, is het niet mogelijk een praktijkexamen aan te vragen.


DE MACHTIGING;

Als rijschool mogen we natuurlijk niet zomaar voor iedereen een examen aanvragen. Jij moet ons daar toestemming voor geven door ons te machtigen via de website van het CBR.

Boven in de balk met onderwerpen moet je nu kiezen voor "Rijschool machtigen".
Hier zie je nog een keer een knop "Rijschool machtigen".

Stap 1, nu zie je het vakje "Zoek op CBR-rijschoolnummer". Hier moet je "6586F2" invoeren

Stap 2, klik op volgende stap en voer je roepnaam, adresgegevens en e-mailadres in

Stap 3, als alles klopt, druk je op de knop "Machtigen"
Je krijgt de bevestiging dat je de rijschool hebt gemachtigd en kunt dan rechtsboven op uitloggen klikken. Vanaf nu mailt het CBR jou als er iets voor je wordt gereserveerd, of met een uitslag.

Als je met je instructeur tijdens de lessen tot de conclusie komt, dat je zover gevorderd bent, dat het praktijkexamen kan worden aangevraagd regel je dat op www.louana.nl.

Midden onder op het homescherm zit hier de knop "Praktijkexamen aanvragen".

© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden
© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden