Verkeersschool Louana
OPENINGSTIJDEN KANTOOR: Maandag tot en met Woensdag van 10:00 tot 19:00, Donderdag & Vrijdag alleen op afspraak 0316-528454

Aanhangwagen

Een kar op je trekhaak en dan mag het ietsjes meer zijn

Een kar op je trekhaak en dan mag het ietsjes meer zijn

Aanhangwagen

AUTO MET AANHANGWAGEN

Bij de aanhangwagenopleiding krijg je eerst rijles. De rijles start vanaf de Verkeersschool en wordt gegeven in een BMW X3 met een gesloten tandemas aanhangwagen, die aan alle voorwaarden van het CBR voldoet. Daarna ga je praktijkexamen bij het CBR doen. Je vertrekt hierbij vanaf het CBR gebouw in Arnhem-Zuid. Op het praktijkexamen rijd je met de combinatie van de Verkeersschool. Een examinator van het CBR gaat naast je zitten en geeft door of je linksaf of rechtsaf moet. Hoor je niets moet je constant rechtdoor.

Een praktijkexamen voor de aanhangwagen duurt ongeveer 55 minuten, dit is inclusief voor- en nagesprek. Voor het examen controleert de examinator je autorijbewijs (geldigheid, goed leesbaar, kaart onbeschadigd). Hierna ga je rijden. Onderweg zal de examinator je 2 bijzondere verrichtingen laten doen.

Na je examenrit kom je weer terug bij het CBR en krijg je van de examinator de uitslag van je examen.

Wat er op het examen van je verwacht wordt, hebben wij in een cursusboekje staan. Hierin staat de theorie uitgelegd (vragen over de kentekenpapieren vooraf aan het examen). Ook worden de bijzondere verrichtingen uitgelegd en wat er anders is met het rijden met een combinatie, ten opzichte van het rijden met alleen de personenauto.

Voor aanvang van de opleiding kan een intest worden afgesproken. Deze intest wordt beschouwd als een eerste intensieve rijles, die 60 minuten duurt en € 50,00 kost. Tijdens deze intest kun je samen met je instructeur het aantal uren rijles bepalen, dat nodig is om een goede kans van slagen op het praktijkexamen te maken. Zelf weet je na deze intest wat er op het examen van je verwacht wordt om te slagen.

Een theoriecertificaat is niet nodig. Wel worden er vooraf aan het praktijkexamen vragen over de kentekenpapieren aan je gesteld. De uitleg hierover wordt bij de intest verstrekt.

Om met de opleiding te kunnen beginnen, moet eerst het praktijkexamen worden aangevraagd. Dit kunnen we alleen voor je regelen als je via de site van het CBR je Gezondheidsverklaring al geregeld hebt. Voor het aanvragen van een examen is het mogelijk om met een geldig legitimatiebewijs langs de Verkeersschool te komen. Je kunt dan meekijken in de computer van het CBR en een examendatum kiezen. Neem dus ook je agenda mee. Het is ook mogelijk om via deze site je praktijkexamen aan te vragen. Op de homepagina, onder in het midden, klikken op praktijkexamen aanvragen. Hierna de stappen volgen. Je wordt dan zo spoedig mogelijk door ons gebeld om een definitieve datum af te spreken.

Wil je een ééndagscursus doen, doe je er verstandig aan eerst een intest af te spreken. Hierbij wordt gekeken of je gevoel hebt voor het rijden met een aanhangwagen. Rijd je al veel met een kleine aanhangwagen en weet je dat het achteruitrijden geen probleem voor je zal zijn, kun je ook een dagcursus zonder intest afspreken.

Als de uitslag van de intest 6 uur en een examen is, ligt de keus bij jou. Je kunt dan een dagcursus volgen, maar het blijft ook mogelijk om de uren in een paar blokken voor het examen te plannen.

Een dagcursus start 's morgens om 08:00 en duurt tot 14:00, aansluitend wordt om 14:00 het examen bij het CBR afgenomen.

De wachttijd voor een examen aanhangwagen, bij een dagcursus, is ongeveer 2 maanden. Deze wachttijd is een gemiddelde en is afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Vaak kun je wel sneller examen bij het CBR doen, maar dan is de examentijd 's morgens. Een dagcursus is dan niet mogelijk, maar een opleiding in 2 halve dagen wel. Vaak hebben we ook examens in voorraad, meestal met een wachttijd van ongeveer een maand.

Alle prijzen, die hier vermeld staan, zijn inclusief 21 % BTW. Voor elke aanhangwagenopleiding wordt een BTW-factuur gemaakt. De factuur wordt naar je toegestuurd, waarna je het totaalbedrag overmaakt.

PRIJZEN   

Rijles per 60 minuten € 50,00 (ook voor de intest)
Examen E bij B € 245,00
Ééndagscursus € 545,00 (6 uur rijles & examen)

prijspeil 01-01-2020 (prijswijzigingen voorbehouden)

(alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, voor zover van toepassing)

 

E bij B instructeur: Ronald Visser

Mobiel bereikbaar op: 06-35113500

 

GEZONDHEIDSVERKLARING met DigiD

Voordat een Verkeersschool een examen voor een kandidaat bij het CBR kan reserveren, moet deze kandidaat zijn Gezondheidsverklaring zelf, via internet, regelen bij het CBR.

Je gaat op internet naar: mijn.cbr.nl hier moet je inloggen met je DigiD.

Je komt nu in "Mijn overzicht" op de site van het CBR.

 

GEZONDHEIDSVERKLARING

Boven in de balk met onderwerpen moet je kiezen voor "Gezondheidsverklaring". Hierna kies je voor "Kies uw Gezondheidsverklaring" en dan "Ik wil praktijkexamen doen".

Stap 1, controleer je gegevens en vul zo nodig aan

Stap 2, geef met een vinkje aan wat voor een praktijkexamen je wil gaan afleggen

Stap 3, beantwoord de vragen met JA of NEE *LET OP! Lees onderstaand

Stap 4, hier kun je extra informatie geven over je gezondheid (indien van toepassing)

Stap 5, hier moet je met je DigiD verklaren dat je alle vragen naar waarheid hebt ingevuld

Stap 6, hier reken je de Gezondheidsverklaring via iDeal af aan het CBR

De procedure om een Gezondheidsverklaring aan te maken is nu voltooid.

* Deze vragen gaan over je gezondheid. LET OP: Goed lezen, als alle vragen met NEE beantwoord kunnen worden, wordt de Gezondheidsverklaring door het CBR gelijk goedgekeurd. Als er op één of meerdere vragen met JA geantwoord wordt, gaat het CBR bepalen wat de verdere gang van zaken wordt. Eventueel een keuring door een arts of het afleggen van een rijtest. Zolang deze procedure loopt, is het niet mogelijk een praktijkexamen aan te vragen.

Als de Gezondheidsverklaring geregeld is kun je hierna het examen aanvragen via onze site: "www.louana.nl".

Midden onder op het homescherm zit hier de knop "Praktijkexamen aanvragen".

© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden
© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden