Verkeersschool Louana
OPENINGSTIJDEN KANTOOR: Maandag tot en met Woensdag van 10:00 tot 19:00, Donderdag & Vrijdag alleen op afspraak 0316-528454

Motor

Tussen de file door, in plaats van aansluiten in de rij

Tussen de file door, in plaats van aansluiten in de rij

Motor

Motor Praktijk

Bij een motor opleiding is het mogelijk om elke rijles een nieuwe afspraak met de instructeur te maken voor de volgende rijles of meerdere rijlessen vooruit te plannen. Zelf bepaal je dan of je één keer per week of vaker per week wilt rijden en of je rijlessen van 60 minuten of 90 minuten afspreekt met je instructeur.

Wij geven rijles met de Yamaha MT-125A voor rijbewijs A1 en met de Yamaha MT-07 voor rijbewijs A2 en A onbeperkt.

Praktijklessen voor motor vinden zowel overdag, in de avond, als op zaterdag plaats.

Voorafgaand aan de lessen kan een intest worden gereden, zodat je in overleg met je instructeur het aantal lesuren kunt bepalen, wat nodig zal zijn om een goede kans van slagen te maken op het praktijkexamen. Hierdoor heb je, voor je met de opleiding start, een overzicht van de kosten.

Motorjassen, motorbroeken, helmen en handschoenen zijn op de Verkeersschool aanwezig.
Zelf hoef je alleen te zorgen voor stevige hoge schoenen, die de enkels bedekken.

Voor personen onder de 20 jaar is het alleen toegestaan om met een lichte motor (A1) het praktijkexamen af te leggen. Wij geven hiervoor rijles met de Yamaha MT-125A (11kw/125cc). Na 2 jaar in het bezit te zijn van rijbewijs A1 mag je opnieuw praktijkexamen doen voor rijbewijs A2. Wij geven hiervoor rijles met de Yamaha MT-07 (35kw/700cc). Na 2 jaar in het bezit te zijn van rijbewijs A2 mag je opnieuw praktijkexamen doen voor rijbewijs A (onbeperkt). Wij geven hiervoor rijles met de Yamaha MT-07 (55kw/700cc). Personen van 20 jaar kunnen gelijk starten op de A2. Na 2 jaar in het bezit te zijn van rijbewijs A2 mag je opnieuw praktijkexamen doen voor rijbewijs A (onbeperkt). Personen van 21 jaar of ouder kunnen in 1 keer praktijkexamen voor de zware categorie doen. Ben je bij het behalen van het rijbewijs A (onbeperkt) nog geen 24 jaar krijg je code 80 op je rijbewijs. Met code 80 mag je de eerste 2 jaar alleen motoren besturen van de categorie A2. Na 2 jaar of bij het behalen van de leeftijd van 24 jaar vervalt code 80 en mag je zonder overnieuw praktijkexamen te doen alle motoren besturen. Ben je minimaal 24 jaar en haal je op een zware motor je motorrijbewijs, zijn er geen beperkingen en mag je direct alle motoren besturen.

Ben je in het bezit van rijbewijs B, (autorijbewijs), dan mag je motorrijles nemen en ondertussen de motor theorie halen. Ben je niet in het bezit van rijbewijs B, moet je geslaagd zijn voor het motor theorie-examen voor je mag beginnen met de motorrijles.

Om te mogen lessen voor het motorrijbewijs, moet je tenminste 17 jaar oud zijn.

Om praktijkexamen te mogen afleggen moet je tenminste 18 jaar oud zijn.

Het eerste praktijkexamen voor motor is het praktijkexamen voertuigbeheersing (examen bijzondere verrichtingen).

Om een praktijkexamen verkeersdeelneming (examen op de openbare weg) af te kunnen leggen, moet je geslaagd zijn voor de motor theorie en moet je geslaagd zijn voor het praktijkexamen voertuigbeheersing.

Motor instructrice Yvonne de Haar: 06 - 35113502
Voor afspraken kun je de instructrice rechtstreeks bellen op haar mobiel.

Prijzenoverzicht motor praktijk

Praktijk rijles motor (per 60 minuten) € 46,00
Praktijk rijles motor (per 90 minuten) € 69,00
CBR examen voertuigbeheersing € 180,00
CBR examen verkeersdeelneming € 245,00

prijspeil 01-01-2020 (prijswijzigingen voorbehouden)

 

GEZONDHEIDSVERKLARING met DigiD

Voordat een Verkeersschool een examen verkeersdeelnemings voor een motorkandidaat bij het CBR kan reserveren, moet deze kandidaat zelf de Gezondheidsverklaring regelen op de site van het CBR. Regel de Gezondheidsverklaring gelijk als je met lessen bent begonnen. Dit voorkomt teleurstelling en een lange wachttijd als je met lessen zover bent dat je het examen verkeersdeelneming kunt aanvragen.

Je gaat op internet naar: mijn.cbr.nl hier moet je inloggen met je DigiD.

Je komt nu in "Mijn overzicht" op de site van het CBR.

 

GEZONDHEIDSVERKLARING

Boven in de balk met onderwerpen moet je kiezen voor "Gezondheidsverklaring". Hierna kies je voor "Kies uw Gezondheidsverklaring" en dan "Ik wil praktijkexamen doen".

Stap 1, controleer je gegevens en vul zo nodig aan

Stap 2, geef met een vinkje aan wat voor een praktijkexamen je wil gaan afleggen

Stap 3, beantwoord de vragen met JA of NEE *LET OP! Lees onderstaand

Stap 4, hier kun je extra informatie geven over je gezondheid (indien van toepassing)

Stap 5, hier moet je met je DigiD verklaren dat je alle vragen naar waarheid hebt ingevuld

Stap 6, hier reken je de Gezondheidsverklaring via iDeal af aan het CBR

De procedure om een Gezondheidsverklaring aan te maken is nu voltooid.

* Deze vragen gaan over je gezondheid. LET OP: Goed lezen, als alle vragen met NEE beantwoord kunnen worden, wordt de Gezondheidsverklaring door het CBR gelijk goedgekeurd. Als er op één of meerdere vragen met JA geantwoord wordt, gaat het CBR bepalen wat de verdere gang van zaken wordt. Eventueel een keuring door een arts of het afleggen van een rijtest. Zolang deze procedure loopt, is het niet mogelijk een examen verkeersdeelneming aan te vragen.

Als je met je instructeur tijdens de lessen tot de conclusie komt, dat je zover gevorderd bent, dat het praktijkexamen kan worden aangevraagd regel je dat op www.louana.nl.

Midden onder op het homescherm zit hier de knop "Praktijkexamen aanvragen".

© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden
© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden