Verkeersschool Louana
OPENINGSTIJDEN KANTOOR: Maandag tot en met Woensdag van 10:00 tot 19:00, Donderdag & Vrijdag alleen op afspraak 0316-528454

Bromfiets

Eindelijk niet meer fietsen! Gas geven en gaan!.

Eindelijk niet meer fietsen! Gas geven en gaan!.

Bromfiets

BROMFIETS PRAKTIJK

Bij de bromfiets praktijk opleiding krijg je eerst rijles. De rijles start vanaf de Verkeersschool. Dit gebeurt op een bromfiets van de Verkeersschool, die aan alle voorwaarden van het CBR voldoet. Daarna ga je praktijkexamen bij het CBR doen. Je vertrekt hierbij vanaf het CBR gebouw in Arnhem-Zuid. Op het praktijkexamen rijd je op de bromfiets van de Verkeersschool (op deze bromfiets heb je ook je rijlessen gehad). Een examinator van het CBR rijdt op een bromfiets achter je aan en geeft via een portofoon door of je linksaf of rechtsaf moet. Hoor je niets, moet je constant rechtdoor. Een praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten, dit is inclusief voor- en nagesprek. Voor het examen controleert de examinator je legitimatiebewijs en je uitnodiging voor het examen. Hierna wordt de portofoon getest en de afspraak gemaakt, dat mocht je een opdracht niet goed horen, je even tegen je helm moet tikken. De opdracht zal dan voor je herhaald worden. Hierna ga je rijden. Je wordt beoordeeld op 5 hoofdpunten:         

                                            - Beheersing van de bromfiets

                                            - Veiligheid in acht nemen

                                            - Ruimte rondom de bromfiets in stand houden

                                            - Sociaal rijgedrag

                                            - Opvolgen verkeersregels

Na je examenrit kom je weer terug bij het CBR en krijg je van de examinator de uitslag.

Kandidaten die uit de Liemers komen, zijn vaak niet bekend in het gebied waar de examens worden afgenomen. Om deze reden proberen we lange rijlessen te plannen, bijvoorbeeld een dagcursus. Kandidaten hebben dan rijles van 09:00 tot 14:00 en aansluitend het examen. Op zo'n dagcursus begint de instructeur met uitleg, zodat je weet wat er op het examen van je verwacht wordt. Daarna gaat hij op een rustige plek met de voertuigbeheersing beginnen. Als de kandidaat de bromfiets onder controle heeft, rijdt de instructeur met de kandidaten op de bromfiets richting het CBR. Hier gaat hij de route's rijden, die ook vaak op de praktijkexamens gereden worden. Op deze manier raak je tijdens de rijles al een beetje bekend in het gebied waar je examen moet doen. Bij de bromfiets praktijk opleiding is er gemiddeld 5 uur rijles nodig om een goede kans van slagen te maken op het praktijkexamen. Met 5 uur rijles is de kans van slagen ongeveer 95 %. Gaat iemand met minder dan 5 uur op examen, is de kans van slagen maar 50 % of zelfs minder. Omdat wij willen dat de kans van slagen groot is, werken we in principe standaard met 5 uur rijles en een praktijkexamen.

Advies:    ééndagscursus; eerst heb je 5 uur rijles. Vertrek vanaf de Verkeersschool naar het examengebied met aansluitend het examen bij het CBR. Vind je dit te lang, kun je ervoor kiezen om de 5 uur rijles over 2 dagen te verdelen.

Voordat je praktijklessen op de bromfiets mag nemen, moet je geslaagd zijn voor de theorie van de bromfiets.

Om een theorie-examen voor de bromfiets theorie af te kunnen leggen, moet je tenminste 15,5 jaar zijn. Om een praktijkexamen voor de bromfiets af te mogen leggen, moet je tenminste 16 jaar zijn.

Bromfietsen, jassen, broeken, helmen en handschoenen voor de bromfiets zijn op de Verkeersschool aanwezig. Wel zelf voor stevige schoenen zorgen.

Het praktijkexamen moet worden afgelegd op een bromfiets. Ook als je zelf, na het behalen van het bromfietsrijbewijs op een snorfiets gaat rijden, moet je toch op een bromfiets praktijkexamen doen.

Met het bromfietsrijbewijs mag je rijden op een bromfiets, snorfiets, scooter, brommobiel, quad, speed pedelec en trike. Voor zover deze voertuigen een geel bromfiets kenteken hebben of een blauw snorfiets kenteken. 

Ben je in het bezit van rijbewijs A (motorrijbewijs) of rijbewijs B (autorijbewijs), dan mag je bromfiets rijden, zonder hier een speciaal rijbewijs voor te halen.

Prijzenoverzicht bromfiets praktijk


Rijles bromfiets per 60 minuten (losse lessen)
€ 46,00
CBR bromfiets praktijkexamen € 200,00


1 dagscursus (5 uur rijles en 1 praktijkexamen)     € 400,00
(kan ook als twee dagscursus)

prijspeil 01-01-2020 (Prijswijzigingen voorbehouden)

Heb je nog nooit bromfiets gereden en/of wil je een losse bromfietsrijles afspreken, kun je rechtstreeks bellen naar de bromfietsinstructeur:

Ronald Visser, bereikbaar op nummer 06-35113500.

Om voor de theorie een dagcursus te reserveren of boeken te bestellen kun je de link gebruiken links naast deze tekst!

Via deze site kun je ook een praktijkexamen met 5 uur rijles aanvragen. Je wordt dan zo spoedig mogelijk door ons gebeld om een definitieve datum af te spreken voor het aangevraagde examen.

© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden
© Verkeersschool Louana | Webdesign & CMS : DO-IT Online | Voorwaarden